Politika zasebnosti

Sportoora ima pomembno vizijo – spodbujati ljudi k rednemu gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, zato so vse naše storitve in aktivnosti usmerjene k tem ciljem.

Storitve, ki vam jih ponujamo, so namenjene spremljanju vaših aktivnosti, spodbujanju in deljenju pozitivnih informacij s prijatelji. Politika zasebnosti storitev Sportoora opisuje, katere podatke pri tem zbiramo, zakaj jih potrebujemo in kako jih obdelujemo.

1.   General

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Z vašimi podatki skrbno ravnamo in spoštujemo določila GDPR (General Data Protection Regulation) in zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Upravljavec zbirk osebnih podatkov je podjetje Sportoora, d.o.o., Pregljeva 3, 1230 Domžale, matična številka 8195196000.

Termini »mi«, »naše«, »nas« in »Sportoora« se nanašajo na Sportoora, d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«) in naše storitve, termini »ti«, »tvoj«, »vi«, »vaši« ipd. pa se se nanašajo na uporabnike storitev Sportoora in vse, ki prispevajo vsebino na naših platformah (v nadaljevanju »uporabniki«).

Kot uporabnik sami odločate, katere osebne podatke želite deliti z drugimi. Za svoje osebne podatke, ki so pri nas shranjeni, lahko zahtevate vpogled ali izbris, popravek, omejitev obdelave, zahtevate prenosljivost in ugovarjate obdelavi.

Podatki, ki jih zbiramo, so namenjeni zagotavljanju delovanja naših storitev in dobre uporabniške izkušnje.

Vaših osebnih podatkov, kot so ime, priimek, e-naslov in drugih, nikoli ne prodajamo ali kako drugače posredujemo tretjim osebam. Vendar pa se v primeru, da bi ponudnika storitev prevzelo drugo podjetje, vsi podatki prenesejo na prevzemno podjetje. 

Izrazi, uporabljeni v Politiki zasebnosti, imajo naslednji pomen:

2. Pooblaščena oseba

V Sportoori smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov. Za vsa vprašanja, povezana s Politiko zasebnosti, nam pišite na support@sportoora.com.

3. Podatki, ki jih zbiramo

3.1 Neregstirani uporabniki

Vabimo vas, da postane registrirani uporabnik in dostopate do vseh funkcionalnosti, ki jih ponuja Sportoora. Če ne želite ustvariti svojega uporabniškega profila, pa lahko dostopate do tistih vsebin, ki so dostopne brez registracije.

Podatki, ki jih zbiramo o neregistriranih uporabnikih, so zelo omejeni. Zabeležimo vaš IP naslov, da lahko pomagamo odpraviti morebitne težave s strežnikom, sledimo statistiki o uporabi naši storitev in tako zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo. Ne glede na to, da ali se naslov vašega IP-ja razlikuje pri vsakem obisku ali je vedno enak, bi zelo težko prepoznali vašo identiteto in tega ne poskušamo narediti. Če ste do naše spletne strani dostopili tako, da ste kliknili na povezavo ali oglas na drugem spletnem mestu, zabeležimo tudi ta podatek. Tako lažje razumemo interese naših uporabnikov in izboljšujemo prisotnost naših storitev na spletu. Vsi zbrani podatki so agregirani in zbrani v naši bazi, kjer jih lahko analiziramo agregirano in nikoli za individualnega uporabnika. Zbiramo tudi podatke iz analitičnega orodja Google Analytics Solutions.

3.2 Registrirani uporabniki

Registrirani uporabniki lahko uporabljajo vse funkcionalnosti storitve Sportoora, ki so namenjene neregistriranih uporabnikom, in tiste, ki so dostopne le z uporabniškim profilom.

Če boste postali naš registrirani uporabnik, bomo poleg informacij, kakršne zbiramo za neregistrirane uporabnike, zbirali tudi osebne podatke. Vsi podatki, ki jih zbiramo o registiranih uporabnikih, so namenjeni delovanju storitve Sportoora – to pomeni delovanju uporabniškega profila, povezovanju s prijatelji, izboljšanju uporabniške izkušnje itd.:

  1. Podatki, ki jih vnesete ob registraciji
    1. Obvezni podatki: ime, priimek, datum rojstva, e-naslov
    2. Podatki pri profilu za živali: poleg obveznih uporabniških podatkov je zabeleženo tudi, kdo je lastnik živali in obenem lastnik profila za žival.
  2. Podatki, ki jih vnesete v svojem uporabniškem profilu
    1. Obvezni podatki: tisti, ki ste jih vnesli ob registraciji – vse podatke, razen uporabniškega imena, lahko kadarkoli spremenite.
    2. Opcijski podatki: telefonska številka, kraj in naslov bivanja, šola, delovno mesto, spletna stran, povezava do profila na drugih socialnih omrežjih, profilna in naslovna fotografija – sami odločate, katere od teh podatkov boste vpisali in jih delili z drugimi uporabniki
  3. Vsebine, ki jih objavite v svojem uporabniškem profilu:
    Zbiramo vsebino in druge informacije, ki jih vnesete ob uporabi naših storitev. Poleg informacij, ki jih posredujete ob registraciji profila, zbiramo tudi vsebine, ki jih objavite in delite, sporočate in komunicirate z drugimi. To lahko vključuje tudi informacije o tem, kako uporabljate naše storitve, na primer katere vsebine ste si ogledali, v katerih interakcijah ste sodelovali, kako pogosto in kako dolgo uporabljate naše storitve. Ko objavite športno aktivnost, zabeležimo: vrsto aktivnosti, čas trajanja, datum in začetek aktivnosti, vaš komentar ob aktivnosti, dodane fotografije, označeno lokacijo in označene prijatelje, s katerimi ste bili aktivni.
    1. Vsebine, ki jih drugi objavijo v svojem uporabniškem profilu:
      Sportoora omogoča povezovanje s prijatelji, zato lahko vsebine, povezane z vami, objavijo tudi drugi – na primer objavijo skupno aktivnost ali fotografijo z vašo podobo. Med podatki, ki jih zbiramo, so tudi vsebine, ki jih objavijo drugi.
    2. Interakcije z drugimi uporabniki
      Zbiramo podatke o tem, s kom ste povezani na Sportoori in v katerih skupinah ste vključeni, kako z njimi komunicirate, kaj z njimi delite.
    3. Oglaševanje
      V storitvi Sportoora vam prikazujemo oglase tretjih oseb, ki pa jim vaših podatkov, na podlagi katerih bi vas lahko identificirali, nikoli ne posredujemo. V našem sistemu zabeležimo podatek o tem, kdaj in kateri oglas vam je bil prikazan, ali ste kliknili na prikazan oglas, ga označili ali komentirali oziroma delili na svojem profilu.
  4. Podatki iz analitičnega orodja Google Analytics Solutions
    1. Podatek o operacijskem sistemu, različica strojne opreme, nastavitve naprave, imena in vrste datotek in programske opreme, moč akumulatorja in signala ter identifikatorje naprav.
    2. Lokacija naprave, s katero dostopate do Sportoore, vključno z določenimi geografskimi lokacijami, na primer prek GPS, Bluetooth ali WiFi signala.
    3. Podatki o povezavi, kot je ime vašega mobilnega operaterja ali ponudnika internetnih storitev, vrsta brskalnika, jezik in časovni pas, številka mobilnega telefona in naslov IP.
  5. 4. Piškotki

    Na naših platformah uporabljmo piškotke z namenom, da zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotek namestimo v brskalnik vašega računalnika – piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima med temi obiski. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. S piškotki ne moremo dostopati do podatkov na vašem disku in ne moremo dostopati do informacij, ki jih zbirajo drugi piškotki, ki so bili ustvarjeni na drugih spletnih straneh.

    Ob prijavi se v piškotek zabeležita tudi uporabniško ime in geslo, pri čemer je geslo enkriptirano. Na takšen način vam omogočimo, da ostanete prijavljeni v Sportooro, tudi če zaprete brskalnik oziroma če ste pri prijavi izbrali možnost »Remember me«.

    Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Če piškotke zavrnete, ne boste mogli registrirati svojega uporabniškega profila. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da brskalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

    Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

    Zakaj uporabljamo piškotke?

    Piškotki nam pomagajo zagotoviti, zaščititi in izboljšati storitve Sportoora, na primer z osebnimi vsebinami, prilagajanjem in merjenjem oglasov ter zagotavljanjem varnejše izkušnje. Medtem ko se piškotki, ki jih uporabljamo, lahko občasno spreminjamo, ko izboljšujemo in posodabljamo storitve, jih uporabljamo za naslednje namene:

    Piškotki tretjih oseb, ki jih uporablja Sportoora:

    5. Kako obdelujemo vaše podatke?

    Naša vizija je spodbuditi čim večje število ljudi k rednemu gibanju, zato naše storitve razvijamo tako, da z njimi uporabnikom pomagamo slediti njihovim športnim ciljem in jih motiviramo, da ohranjano aktiven življenjski slog. Vse podatke, ki jih od uporabnikov zbiramo, uporabljamo za izboljšanje naših storitev, zagotavljanje čim boljše uporabniške izkušnje in posredovanje koristnih in zanimivih informacij. Preberite, kako obdelujemo vaše podatke:

    6. Deljenje podatkov s tretjimi osebami

    Tretjim osebam ne posredujemo vaših osebnih podatkov na način, da bi vas lahko identificirali.

    7. Kako varujemo vaše podatke?

    Sportoora ima vzpostavljene različne protokole, s katerimi ščitimo vaše osebne podatke, ki so shranjeni v naših podatkovnih centrih. Vsi podatki v elektronski obliki se shranjujejo na strežnikih v skladu s področno zakonodajo in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ki zavezuje naše zaposlene delavce. Za zaščito pred nepooblaščenim dostopom do vaših osebnih podatkov uporabljamo tudi procese, kot so kriptiranje gesla in revizija prijave. Vseeno pa morate vedeti, da je nemogoče zagotoviti povsem neranljiv sistem, zato ne moremo 100-odstotno jamčiti za varnost vaših osebnih podatkov.

    8. Vaše pravice in kako jih lahko uveljavljate

    Vaše podatke shranjujemo toliko časa, kolikor je potrebno, da vam ponudimo delovanje storitve Sportoora. Podatki, povezani z vašim uporabniškim računom, bodo shranjeni, dokler ne bomo izbrisali računa. Podatke lahko hranimo dlje, če imamo za to pravno podlago in uradni zahtevek uradnega organa.

    Zagotavljamo vam uresničevanje spodaj opredeljenih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v roku enega meseca po prejema vaše zahteve. Rok za uresničevanje pravic si pridržujemo podaljšati za največ dva meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila prejetih zahtev. V kolikor nameravamo podaljšati rok, vas bomo o tem obvestili najkasneje v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

    Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s katero od njegovih pravic, lahko zahtevamo zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

    Če so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, si pridržujemo pravico, da zaračunamo razumno pristojbino ali pa bomo zavrnili ukrepanje v zvezi s prejeto zahtevo.

    V skladu s področno zakonodajo ti omogočamo uveljavitev naslednjih pravic v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

    Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

    9. Pravne zahteve za vpogled v podatke

    Do vaših podatkov lahko dostopamo, jih shranimo in delimo kot odgovor na pravno zahtevo (npr. nalog za preiskavo, sodni nalog ali sodni poziv), če smo v dobri veri prepričani, da to zahteva zakon. Pri tem velja, da lahko pravna zahteva pride tudi iz drugih držav, v katerih ne velja slovenski pravni red, vendar je zahtevek v skladu z mednarodno priznanimi standardi. Prav tako lahko dostopamo do vaših podatkov in informacij, jih shranimo in posredujemo, kadar smo v dobri veri prepričani, da je treba:

    Na primer, tretjim partnerjem lahko zagotovimo informacije o zanesljivosti vašega računa, da preprečimo goljufije in zlorabe naših storitev. Do informacij, ki jih prejmemo o vas, je mogoče dostopati, jih obdelovati in obdržati daljše časovno obdobje od običajno določenega, kadar so ti predmet pravne zahteve ali obveznosti, preiskave ali preiskav v zvezi z možnimi kršitvami naših pogojev ali pravilnikov. Obdržimo lahko tudi podatke iz računov, ki so onemogočeni zaradi kršitev naših pogojev, vsaj za eno leto, da preprečimo ponavljanje zlorab ali drugih kršitev naših pogojev.

    10. Spremembe

    Spremembe Politike zasebnosti so vedno objavljene na naši spletni strani. O pomembnih spremembah, ki bodo zahtevale tudi vašo izrecno privolitev, vas bomo obvestili prek e-naslova, ki ste ga posredovali ob registraciji uporabniškega profila, in vam omogočili, da pred nadaljnjo uporabo pregledate spremembe in podate soglasje.

    Če imate kakršno koli vprašanje glede Politike zasebnosti, nam, prosimo, pišite na support@sportoora.com.

Od začetka Sportoore smo bili aktivni

3475 h 49 min

v 185 različnih aktivnostih.

Ta mesec še ni bila objavljena nobena aktivnost.

Ta mesec še ni zabeležena nobena aktivnost.

This is a premium feature

Become a premium provider today to unlock all features!

BECOME PREMIUM PROVIDER!
Only 19.99 €/month

Premium features:

  • Longer main description
  • Photogralleries
  • Video content
  • Longer description of activities
  • Location description
  • Page statistics
x
Prijava Registracija