Zabava za vse 24 May 2019

Poletna zabava v vodi

Poletne počitnice so verjetno za večino najljubši del leta, ko lahko z družino in prijatelji preživimo nekaj brezskrbnih trenutkov, zjutraj malo dlje spimo in se sproščamo na plaži. Hkrati pa so počitnice ob vodi tudi odlična priložnost, da se naužijemo najljubših vodnih športov in preizkusimo kakšnega novega. 

Če boste del dopusta preživeli ob morju ali jezeru, lahko svoje telo razgibate in napolnite z novo energijo s katero od naštetih aktivnosti. Če jih še niste preizkusili, vas bo navdušilo, kako zabavne so.

Supanje ali veslanje na deski

Relativno nova vodna aktivnosti je v pičlih nekaj letih osvojila plaže širom sveta. Nič nenavadnega, saj hkrati zagotavlja intenzivno vadbo in krepitev mišic celega telesa, obenem pa je nadvse zabavna. Z veslanjem na supu lahko odkrijete skrivne zalivčke, ki niso dostopni po kopnem, supate pa lahko praktično povsod, kjer tok ni premočan – na reki, jezeru ali v morju. Verjetno boste na začetku potrebovali nekaj vztrajnosti in dobre volje, da boste ujeli ravnotežje in sproščeno, a stabilno stali na deski, vendar je veslanje po mirni vodi relativno preprosto. Za tiste, ki športne aktivnosti radi začinite z nekaj adrenalina, pa bo to zagotovljeno na nekoliko večjih valovih. Ker ima supanje veliko navdušencem po celem svetu, so tudi povsod, kjer naravne danosti ponujajo pogoje za supanje, ponudniki, ki omogočajo najem deske in vesla.

Kajakaštvo

Vožnja s kajakom je priljubljena tako na rekah kot morju, ker lahko z veslanjem pridemo do oddaljenih krajev in skritih kotičkov, ki po kopnem niso dosegljivi. Ob občudovanju naravnih lepot boste dodobra aktivirali mišice trupa in rok. Veslanje po brzicah je rezervirano za tiste, ki imajo s kajakom že več izkušenj, zato si za prve zaveslaje vsekakor izberite mirnejšo vodo. Tako kot drugo opremo za vodne športe, lahko v večini obmorskih središč ali turističnih krajev ob rekah najamete kajak in veslo, vsekakor pa je priporočljiv tudi rešilni jopič.

Surfanje

Če boste počitnikovali v krajih, kjer valovi kar vabijo, da se po njih popeljete z desko, nikar ne oklevajte. Sprejmite izziv in preizkusite svoje spretnosti. Če ste popoln začetnik, je poleg deske smisleno najeti tudi inštruktorja in z upoštevanjem njegovih nasvetov ter nekaj vaje boste morda že kmalu zajahali valove. Vsekakor pa se boste zabavali in dodobra utrudili.

Smučanje na vodi

Zagotovo ste že kdaj ležali na plaži in gledali koga, ki se je bojeval s smučmi in jih skušal postaviti naravnost na površini vode. Morda se vam zdi, da sami tega ne bi nikoli zmogli, a je vseeno vredno poskusiti. Za prvo drsenje s smuči po morski gladini je bolje izbrati vlečnico (ski lift), vendar pa ima smučanje, ko vas vleče čoln, še večji čar. Ko boste enkrat premagali fazo prvih poskusov, ali morda nekaj deset poskusov, da se postavite na smuči, boste začeli uživati pri drsenju po površini. Čeprav ob pogledu na nekoga, ki smučanje na vodi že obvlada, lahko dobite zavajajoč občutek, da je to zelo preprosto in glavnino dela opravi čoln oziroma vlečnica, boste enkrat, ko boste v njegovih čevljih, presenečeni, kako močno pri tem garajo vse vaše mišice.

Snorkljanje

Raziskovanje podvodnega sveta je vedno zabavno in zanimivo. Tudi če se ob pogledu s kopnega morda zdi, da pod gladino ne more biti nič zanimivega, je v morju vedno pestro dogajanje. Nadenite si masko in se mirno in počasi premikajte v bližini obale ter opazujte, katere živali kraljujejo v globini in kakšne barve narišejo sončni žarki, ki skozi gladino osvetlijo morsko dno. Prijeten občutek, ko se vam med snorkljanjem zdi, kot bi plavali v akvariju, pa lahko doseže neverjetne razsežnosti, če imate srečo in se nahajate kje v bližini koralnega grebena. Ob pogledu na pisane tropske barve verjetno sploh ne boste hoteli več iz vode. Če ne uporabljate svoje maske in dihalke, si ju lahko na večini urejenih plaž izposodite.

.

Čeprav so vse naštete aktivnosti primerne tudi za popolne začetnike, saj lahko z nekaj truda usvojite osnove, pa so vse primerne le za dobre plavalce. Nikoli se ne oddaljite predaleč od obale in bodite izjemno pozorni na morebitne močne tokove – prej se prepričajte pri domačinih, če je voda varna za plavanje in druge aktivnosti. In bodite pozorni, kadar so v vodi tudi drugi ljudje – ni vedno preprosto krmiliti kajaka, deske ali smuči, zato poskrbite, da so vsi okrog vas na varni razdalji.

 

Since Sportoora started, we have been active

3808 h 49 min

in 186 different activities.

We have not been active this month yet.

We will let you know the best activity when first user does something this month.

This is a premium feature

Become a premium provider today to unlock all features!

BECOME PREMIUM PROVIDER!
Only 19.99 €/month

Premium features:

  • Longer main description
  • Photogralleries
  • Video content
  • Longer description of activities
  • Location description
  • Page statistics
x
Login Sign up for free