Zabava za vse 29 April 2019

Plavanje je odlična vadba za vsako starost

Lahkotni dopustniški dnevi ponujajo idelano priložnost, da spoznate pozitivne učinke rekreativnega plavanja in se navdušite nad novo aktivnostjo. Plavanje je namreč odlična kardio vadba, ne obremenjuje sklepov in je primerno za vse starosti. Predstavljamo vam 5 prednosti plavanja.

Aktivno je celo telo

Ob vsakem zamahu aktivirate roke in noge, pri gibanju pa pomembno sodelujejo tudi hrbtne in trebušne mišice. V vašo korist deluje tudi voda – zaradi večjega upora mišice delujejo še bolj intenzivno.

Brez bolečin v sklepih

Plavanje je še posebej prijazno do sklepov – za razliko od večine drugih športov, pri katerih so posamezni sklepi močno obremenjeni, plavanje le-te bistveno manj obremenjuje in je tudi manj nevarnosti, da bi se pojavile poškodbe in bolečine.

Primerno za vse generacije

S plavanjem se lahko ukvarjajo takorekoč vsi – od majhnih otrok pa do starejših in tistih, ki imajo težave s sklepi ter zanje druge oblike rekreacije niso priporočljive. Plavanje je varno in koristno tudi za nosečnice.

Hitreje do nižje številke na tehtnici

Če želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, je plavanje odlična izbira, saj pri gibanju sodeluje veliko mišic in je poraba energije velika. Ker so sklepi med plavanjem manj obremenjeni, je takšno gibanje bolj varno, tudi če imate nekoliko večjo težo.

Potrebujete le malo opreme

Za plavanje potrebujete le malo opreme – kopalke in plavalna očala, priporočljivo pa je uporabljati tudi kapo, da zaščitite lase. Z različnimi pripomočki, na primer z masko, plavutkami, plovcem ali desko, lahko trening še nekoliko popestrite.

 

 

Since Sportoora started, we have been active

3808 h 49 min

in 186 different activities.

We have not been active this month yet.

We will let you know the best activity when first user does something this month.

This is a premium feature

Become a premium provider today to unlock all features!

BECOME PREMIUM PROVIDER!
Only 19.99 €/month

Premium features:

  • Longer main description
  • Photogralleries
  • Video content
  • Longer description of activities
  • Location description
  • Page statistics
x
Login Sign up for free